Search This Blog

Tuesday, April 10, 2012

ღვინის დაყენების უძველესი ტრადიცია



„საქართველო არის ერთადერთი ქვეყანა, სადაც ქვევრში ღვინის დაყენების უძველესი ტრადიციები უწყვეტად არის შემონახული. ქვევრი და ქვევრის ღვინო არა მარტო ისტორიაა, არამედ მომავლის ღირებულება. აბორიგენული ვაზის ჯიშების მრავალფეროვნების გარდა, ქართულ მევენახეობა–მეღვინეობას ქვევრის ღვინითაც შეუძლია იამაყოს და წარსდგეს მთელი მსოფლიოს წინაშე. ვფიქრობ, ბოლოდროინდელი ქვევრის ბუმი ცალსახად დადებით მოვლენად უნდა შეფასდეს, რადგან ქვევრის ღვინო სულ უფრო პოპულარული ხდება. მთავარია, სახელმწიფომ და კანონმა მკაცრად გააკონტროლოს, რომ ქვევრის ღვინო იყოს ნამდვილად ქვევრში დაყენებული“,
(მალხაზ ხარბედია)

No comments:

Post a Comment